De Grift in Coroniaanse tijden

Het is lente, de (moes)tuin ligt er spic en span bij, het hele jaar door is zwerfvuil rondom de flat door vlijtige Grift-kaboutertjes dagelijks opgeruimd. De verhoogde moesbakken zijn netjes schoongespoten, de plantenbakken naast de hoofdingang kennen geen dood blaadje. De auto’s op het parkeerterrein worden elke avond in de gaten gehouden door een goedaardige pijprokende beveiliger. Tot zover niets uitzonderlijks. Maar het is Corona-tijd. Nederland is gesloten. Hoe redt Griftdorp zich in deze barre tijden?

Welnu dat valt samen te vatten met slechts een woord: hartverwarmend! Naast vele initiatieven om voor elkaar boodschappen te doen, de hond uit te laten en elkaar veelvuldig te spreken over de balkons heen, worden er zeer creatieve manieren bedacht om elkaar te bemoedigen.

Het begon al met het uitdelen van prachtige orchidee├źn:

En een reactie:

Gezamenlijke ruimte De Ontmoeting staat leeg, wat niemand zal verbazen. Hoe zorg je desondanks voor ontmoeting zodat we toch op de hoogte worden gehouden van wel en wee? Door ieders brievenbus van een krantje te voorzien vol met Grift ditjes en datjes. Dit Grift-krantje is getiteld De Papieren Ontmoeting.

Ook Pasen kenmerkt zich door Grift-uitlatingen. Huiskunstenaar Peter maakte een prachtig hoopgevend doek omgeven door bloemen en plaatste dit zichtbaar voor de hele Noordwestzijde van de flat in het gazon. Ook verschenen er raadselachtige eieren, paashazen en een palmpasenstok in de hal.

Op tweede paasdag worden de Griftenaren verrast met een leuke attentie.