Schrijfactie werpt vruchten af!

Zal ik dit plaatsen of niet op onze Ondertussen website? Maar dit is zulk goed nieuws! Daarbij, ik heb nog liggen woelen in mijn bed, piekerend over het lot van onderstaande man. En nou is hij vrij!

Wij hebben met elkaar brieven geschreven in de Ontmoeting. Niet tevergeefs!

 

Beste deelnemer aan Amnesty’s Schrijfmarathon,

Groot nieuws: Albert Woodfox voor wie we tijdens de Schrijfmarathon hebben geschreven is vrij! Op vrijdag 19 februari mocht hij de gevangenis verlaten. Hij had daar 43 jaar en 10 maanden gezeten. Alleen, in een cel ter grootte van een parkeerplaats, 23 uur per dag. We zijn enorm blij dat dit voor Albert eindelijk voorbij is.

Albert Woodfox

In Nederland werden tijdens de Schrijfmarathon op 10 december 2015 101.892 brieven geschreven, op meer dan 350 locaties verspreid over het land. De opkomst was overweldigend! Jullie schreven in bibliotheken, supermarkten, ziekenhuizen, gemeentehuizen en zelfs in de Tweede Kamer. Zonder jullie was deze fantastische Schrijfmarathon niet mogelijk geweest.

Er werd niet alleen in Nederland geschreven. Over de hele wereld werden meer dan 2,5 miljoen brieven, kaarten, handtekeningen, sms’jes en WhatsApp’jes verstuurd.

We hebben wat reacties van de mensen voor wie we schreven voor je verzameld.

Met vriendelijke groet,
Moniek van Zijl
Projectleider Schrijfmarathon