De kracht van de Grift

Vandaag was de laatste ochtend van een reeks aangename ontmoetingsmomenten in flat de Grift. Een voor een kwam elke etage aan de beurt en tjonge, wat was er een animo! Via een rondje maakten we kennis met elkaar, presenteerde woongroep Ondertussen zich en zo is de inwijding van de gemeenschappelijke ruimte een feit.

P1150443

Wat een rijkdom aan verscheidenheid kent onze flat! Bridgers, mozaïkers, tuinierders, fietsers, wandelaars, lezers. De een praat graag honderd uit de ander stelt zich weer bescheiden op, maar een sfeer van saamhorigheid overheerst.

Ook de naam van de gemeenschappelijke ruimte is te berde gebracht. Iedereen mocht een mooie naam bedenken en deze op een geel briefje schrijven. Er is al een aardig rijtje ontstaan, zoals:

  • de Til
  • het Grifthuis
  • de Vrije Inloop
  • het Kippenhok
  • Onderling

Mocht u ook (nog) een idee hebben, laat het weten op emailadres: [email protected]

Goedgemutstheid tekende iedere ontmoeting en dat kwam niet alleen door de zelfgebakken cake die werd opgediend bij de koffie en thee. Nee, deze montere levenslust werd zelf meegebracht door de etagebewoners. Het zegt iets over de intenties die er leven bij de Griftenaren. Goed volk, zeiden we vroeger en dat steken we mooi in onze zak!

PS Vanaf oktober wordt een eerste start gemaakt met maaltijden en koffie ochtenden.