Woongroep Ondertussen

Op het eerste gezicht is er niets te zien aan de eerste verdieping van flat de Grift. De voordeuren en vitrage voor de ramen wijken nauwelijks af van die op de tweede, vierde of pak ‘em beet zevende verdieping.

Waarin onderscheidt deze verdieping zich dan van de andere etages? Nou, in vijf van de elf appartementen is onze woongroep Ondertussen gehuisvest. Dit vinden wij een toepasselijke naam, omdat we gesitueerd zijn onder in de flat tussen de mensen.

Door een vruchtbare samenwerking met de Seijster Veste is er naast een woongroep een gezamenlijke ruimte tot stand gekomen. Dat is natuurlijk prachtig, want hierin kunnen we allerlei activiteiten organiseren voor en door de flat. Te denken valt aan gezamenlijke maaltijden, een viering met Kerst, een filmavond, een potje kaarten, haken of wie weet muziek maken? Wij dromen ook van een moestuin opgezet in de percelen van de gemeente onder aan de flat. Is de gemeente voor zoiets te porren? Dat moet nog blijken, maar dromen kan alvast geen kwaad.

Woongroep Ondertussen kijkt ook verder dan de flat lang is. Leuke dingen doen in de buurt, waarbij we we graag aanhaken bij het wijkinloophuis en andere organisaties die actief zijn in de wijk.

Ontmoeting, een veilige plek bieden, vriendelijkheid, dat zijn zo een paar steekwoorden die ons voor ogen staan.

Ondanks dat we in de opstartfase zitten zijn we al zo goed als compleet. De groep bestaat uit Tera Schipper (38), begeleider psychiatrie, Joost van Ettekoven (33), zelfstandig architect en Sanne Maris (29) maatschappelijk werker vrouwenopvang, Pieter (50) en Lieke Feddema (49), medisch technicus (UMC) en activiteiten begeleider (Abrona), thuiswonende dochter van 16: Meike. Hemmo Brink en Rianne Groen (beide 26), ICT’er en jurist, Caroline Bijl, verpleegkundige.

Woongroep in aanbouw
Woongroep in aanbouw

We zien er naar uit om in De Grift te gaan wonen en iedereen te leren kennen!