Groei

Terwijl de groentetuin de wetten van de natuur naleeft en zichzelf transformeert van aarde en water naar fris eetbaar groen voedsel, is er ook in de Ontmoeting sprake van groei. Wat echter in de tuin nagenoeg vanzelf gaat1, ontstaat in de Ontmoeting uitsluitend onder veel inspanning.
Een breed aanrechtblad passend gemaakt en in beugels gehangen is het werk van Hemmo en Pieter. Het duo is ook de aanleiding dat de keukenmuur voortaan twee planken moet hooghouden waarop zich ogenblikkelijk spullen nestelen zoals magnetron en ander kookgerief.

1 Hier word ik even – en terecht – stevig door op de vingers getikt door mijn mede-Ondertussenaren. De tuin mag dan vanzelf groeien. Onkruid doet dat ook. Zonder Joost en enkele noeste flathelpers zouden we straks eerder op paardenbloemblaadjes kauwen dan veldsla. Ook de avond aan avond waarop er met Griftwater wordt gezeuld, mag niet onbenoemd blijven.

Bertus heeft via zijn onafzienbare netwerk zaken gescoord waarvan een normaal mens het bestaan niet eens kent. Grote metalen roosters die opritten blijken te zijn. Ze worden keurig rond een lelijk in de weg zittende regenpijp gegoocheld door Bertus. Wat een kerel! Nu kunnen onze rollator-vrienden een stuk gemakkelijker de Ontmoeting bevolken en hun gezelligheid ventileren.

Groei is er ook in de activiteiten in de Ontmoeting. Naast bridgen en een zangkoortje is de eerste sjoelwedstrijd een feit. Ook worden er steeds vaker verjaardagen gehouden.

Kortom, het leeft en bruist in flat de Grift. Kijk de foto’s er maar op na.
P1150997

P1150998

P1150999 P1160001 P1150996

geschaald P1150984

schaald P1150987

schaald P1150988

P1150994